WINNER FLOW

WINNER FLOW

El *insuflador *Winner flow és una eina utilitzada en el concepte *ABDO-MG® (Mètode Guillar-me) , mètode de rehabilitació abdominal que combina la respiració regulada per un filtre (*Winner flow) i l’estimulació abdominal provocada per la pròpia respiració, respectant la fisiologia corporal.

L’objectiu principal del concepte *ABDO-MG és permetre recuperar una faixa abdominal competent i integrar els reflexos *abdominoperineales en els gestos de la vida diària.

L’ús del *insuflador *Winnerflow permet el tractament primerenc immediatament després del part i després d’una cirurgia abdominal. També pot ser utilitzat durant l’embaràs per a tonificar els músculs abdominals que es troben distesos i en el part, per a guiar la respiració en les contraccions i baixar al bebè pel canal de part, reduint la necessitat d’utilitzar fòrceps o ventosa i de realitzar una episiotomia.

Com col·locar-ho? Posicionament

S’ha de col·locar en la boca introduint el *Winner Flow entre els llavis fins a la primera brida. No s’ha d’estrènyer el *Winner Flow entre les dents, sinó entre els llavis, i ha de quedar en direcció perpendicular al rostre durant tota la durada de l’espiració activa.

Elecció del calibre de pressió del *Winner Flow

El *Winner Flow és un *insuflador que ofereix una sèrie de calibres de pressió adaptats a qualsevol morfologia.

El *Winner Flow incorpora una brida de regulació del cabal expiratori, permetent l’elecció del calibre (de 2,5 a 0). En principi, es recomana començar en 1 en la primera sessió en posició horitzontal i trobar el calibre adequat, fins a aconseguir 4-5 segons.

Si no s’aconsegueix aquest interval de temps, s’haurà de reduir el calibre: 0,8 es representa amb 1 punt; 0,6 amb dos punts verticals; 0,4 amb 3 punts verticals i 0,2 amb quatre punts verticals. Per contra, si s’excedeix aquest interval de temps, caldrà augmentar l’obertura del *Winner Flow.

Consells per a triar un calibre adequat:

1 – Triar un calibre del *Winner Flow adequat i introduir-ho en la boca fins a la brida.

2 – Si el tòrax està bloquejat o rígid, el diafragma està tibant o l’abdomen és incompetent (feble, dilatat o distès), seleccionar un calibre petit, inferior a 1.

3 – Bufar sense prendre aire prèviament. Es tracta de la condició d’una bona pràctica del concepte. El temps de bufo, regular, sense acceleració ni bloqueig, ha de durar 4 segons. Si no s’aconsegueix un interval de temps de 4 segons, caldrà disminuir el calibre del *Winner Flow per a acabar en 0,2, que es representa amb quatre punts verticals, o fins i tot en 0. Si s’excedeix l’interval de temps, s’haurà d’augmentar el calibre gradualment.

4 – La recuperació d’un abdomen competent i, per tant, un bufo competent, permet arribar al calibre 2,5.

5 – En aquest moment caldrà passar a la manera «Tonificar» i utilitzar calibres cada vegada més petits. Els calibres petits utilitzats a l’inici del tractament serveixen posteriorment per a crear una resistència al bufo (musculació). Amb l’objectiu de crear resistències al bufo, és essencial expirar sense inspiració prèvia.

6 – En posició asseguda alta, el bufo sembla més fàcil perquè es facilita el descens del tòrax durant el bufo per la gravetat. Tenint aquestes consideracions en compte, el calibre del *Winner Flow sol ser gairebé sempre major que l’utilitzat en posició horitzontal.

7 – La posició del diafragma a l’inici de l’expiració en el *Winner Flow determina l’orientació de les pressions:

7.1 – Sense presa d’aire prèvia, la musculatura abdominal empeny les vísceres i el diafragma distès cap amunt.

7.2 – Una inspiració profunda abans de bufar produeix un descens del diafragma cap avall. La utilització d’un calibre petit del *Winner Flow frena la pujada del diafragma permetent dirigir les pressions cap avall, en direcció a l’òrgan en qüestió.

Seguir sempre les recomanacions del terapeuta en l’elecció dels diferents calibres.

9,99

Esgotat

No trobes el que busques?
No saps què escollir?
T’assessorem!

Truca'ns!

Ens trobaràs de dilluns a divendres
al 93 727 68 95 i al 651 81 63 14

Entrevista gratuïta

En 15 minuts analitzarem el teu cas i t'ajudarem a escollir els serveis que més et convenen. Pots venir personalment o connectar-te online amb les nostres professionals.

Escriu-nos!

Per email a info@movimentnat.com
 o per Whatsapp al 651 81 63 14