Nutrició postpart: per a mares i criatures

Una alimentació saludable i equilibrada és important en totes les etapes de la vida, també durant el postpart: tant per a la mare com per al recent nascut.
L’alimentació per a la mare lactant s’ha de basar en una alimentació equilibrada i variada. Els requeriments energètics i d’hidratació es veuen augmentats, per la qual cosa es requereix d’un increment calòric molt similar al de l’últim trimestre d’embaràs.
Per al nadó, la llet materna és l’aliment idoni per començar la seva vida i aquest procés genera unes relacions afectives molt fortes entre mare i fill. Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), es recomana la lactància materna des del primer moment de vida i fins els 6 mesos de forma exclusiva i a demanda (comptant que a partir dels 6 mesos es pot començar l’alimentació complementària), i fins els 2 anys o més.
Segons el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), “els Dietistes-Nutricionistes desenvolupen activitats orientades a l’alimentació de la persona o de grups de persones adequada a les necessitats fisiològiques i, si escau, patològiques d’aquestes, d’acord amb els principis de prevenció i salut pública.

En tots els llocs on una adequada alimentació pot ajudar a millorar la qualitat de vida, els Dietistes-Nutricionistes ensenyen, investiguen, valoren, guien i aconsellen. La professió duu implícita en el seu exercici l’educació alimentària i nutricional en qualsevol dels camps on és possible exercir-la”..

En què et podem ajudar?

  • Promoure la lactància materna.
  • Guiar / aconsellar en la lactància materna o artificial.
  • Cuidar la teva alimentació durant el postpart.
  • Cobrir les necessitats nutricionals (dona), sobretot durant la lactància materna.
  • Tenir presents aquells aliments que cal evitar durant la lactància.
  • Prevenir / minimitzar símptomes que poden aparèixer després de l’embaràs, com ara el restrenyiment o la retenció de líquids.
  • Evitar dèficits nutricionals, com d’àcid fòlic, ferro o iode.
  • Fer un seguiment del pes augmentat durant l’embaràs i, si cal, dissenyar unes pautes equilibrades i no restrictives per a disminuir el pes durant la lactància o per posar ordre en els hàbits alimentaris.
  • Guiar en el període de l’alimentació complementària: orientar-te en què, com i quan els teus fills poden menjar certs aliments.
  • Mantenir uns hàbits alimentaris saludables en família.
Maig 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

On?

MOVIMENT NAT:
Plaça de l'Àngel, 15 ppl 3a
08202 - Sabadell (BCN)

Contacta amb nosaltres:

laia@movimentnat.com o bé info@movimentnat.com

Truca i demana hora:

937276895 o bé
651816314

Hores concertades

Tarifes:

1a VISITA NUTRICIÓ (1h: entrevista nutricional):

50€

Demana hora

2a VISITA NUTRICIÓ (1h: entrega i explicació de pautes):

50€

Demana hora

VISITA SEGUIMENT DE NUTRICIÓ (30 MIN):

30€

Demana hora

Professional que t'atendrà:

Laia Rovira

Dietista - nutricionista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *